2018 Paasontbijt (Glutenvrij, Lactosevrij, AIP, Paleo, Vegan)

door Claire
Ook zin om iets leuks te doen met Pasen? Maar wel gezond? Probeer dan dit Paasontbijt, met salade, quiche, taartjes en gevulde radijsjes (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan)

Pasen staat voor de deur en dat kan ik natuurlijk niet zomaar laten gaan zonder een speciaal recept voor jullie te maken! Ik zie overal recepten voor het diner of de lunch, maar bij ons was pasen vooral een ontbijt momentje. Helaas bestond het ontbijt vaak uit alle voedingsmiddelen die je ik nu niet mag eten en dat zette mij toch wel even aan het denken. Want hoe maak je een ontbijt dat toch nog een beetje bij pasen hoort?

Iedereen die paleo eet weet dat dat niet zo moeilijk is, maar voor mensen die bijvoorbeeld geen eieren of noten kunnen eten is het idee van ontbijt toch best wel anders. Zelf eet ik bijna altijd soep of een makkelijk en snel op te warmen gerechtje. Daarom had ik besloten dit paasontbijt te maken, heerlijk om op de zondag ochtend met de hele familie van te genieten.

Het ontbijt bestaat uit een quiche, kleine appel taartjes en een kleine snack. Later in de week zal ik ook de salade op de blog zetten. Alle recepten staan als een apart recept, zo kun je er ook voor kiezen om alleen één gerecht te maken. Als je het hele ontbijt wilt maken voor zondag ochtend heb ik hier mijn tips om het zo goed mogelijk voor te bereiden. Het meeste kun je namelijk al tot twee dagen van te voren maken.

Hoe bereid je het ontbijt voor?
  • Maak het deeg voor de quiche en bak de appeltaartjes van te voren. Je hebt in totaal 600 gram cassave nodig. 300 gram kook je en meng je met alle ingrediënten voor het deeg. Daarna bak je dit 15 min. in de oven. De rest van de cassave rasp je in de keukenmachine en meng je met de ingrediënten en bak je zoals in het recept. In totaal neemt dat ongeveer een uurtje (met baktijd). Beide kun je tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • De vulling van de quiche kun je ook van te voren maken, dit kost ongeveer 20 minuten. Het is goed in de koelkast te bewaren. Natuurlijk kun je de vulling al over het deeg spreiden maar dat zou ik echt alleen de avond van te voren doen.
  • De ‘eitjes’ zijn ook makkelijk te bewaren in de koelkast. Het ‘eigeel’ kun je zeker de avond van te voren maken, dit heb je zo gedaan. Het schillen van de radijsjes neemt wel wat tijd in beslag.
  • De salade (recept komt nog 😉 ) is op de ochtend zelf zo gemaakt, maar het is zeker mogelijk om de dressing van te voren te maken. Het kan wel zo zijn dat het een beetje verkleurt door de avocado.
  • Zoals je ziet zit in het ontbijt geen vlees. Voor de aip-ers onder ons zou ik spek in de quiche verwerken of lekkere plakjes ham erbij doen 🙂
  • Als je alles de avond van te voren wilt maken ben je ongeveer 1,5 uur bezig, maar dit kan makkelijk tijdens het maken van het avondeten.
Hier vind je de recepten:

Aspergequiche met Cassave

Cassave Appel Tartelettes

Gevulde radijsjes met Knoflook

Salade met Bieten en Zoete Aardappel

Ook zin om iets leuks te doen met Pasen? Maar wel gezond? Probeer dan dit Paasontbijt, met salade, quiche, taartjes en gevulde radijsjes (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan)
Ook zin om iets leuks te doen met Pasen? Maar wel gezond? Probeer dan dit Paasontbijt, met salade, quiche, taartjes en gevulde radijsjes (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan)

Dit vind je misschien ook leuk..

2 comments

Joyce april 7, 2020 - 6:36 pm

Hoi! Ik ben heel nieuwsgierig naar je paasrecepten van vorig jaar. Helaas werken de links niet meer. Zijn ze nog ergens te vinden?
Liefs Joyce

Reply
Claire april 8, 2020 - 8:00 pm

Hi Joyce, bedankt voor de opmerking! Ik heb de links aangepast en als het goed is moet het nu wel lukken. Groetjes!

Reply

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen