Wie ben ik?

door Claire

Hallo! Ik ben Claire, studente Antropologie in Leiden maar ook oprichter van bijzonderautoimmuun.nl

In 2017 heb ik de diagnoses Hashimoto en Endometriose gekregen en heb ik mijn vorige studie moeten stopzetten. Het was voor mij moeilijk om de studie bij te houden, ik was te moe, had teveel pijn en voelde mij verschrikkelijk somber. Mijn huisarts wist ook niet helemaal wat hij met mij aan moest, de resultaten zagen er goed uit dus wat was er met mij aan de hand?

Kort na de diagnoses ben ik ook maar zelf opzoek gegaan naar wat er nou precies in mijn lichaam gebeurde. Natuurlijk hadden dokters mij wel de simpele dingen uitgelegd maar dat verklaarde voor mij nog steeds niet waarom ik mij zo voelde. Dat betekende dus dat ik enorm veel tijd spendeerde in bed, met mijn laptop, opzoek naar oplossingen.

Mijn huisarts wist ook niet helemaal wat hij met mij aan moest, de resultaten zagen er goed uit dus wat was er met mij aan de hand?

Claire
Het auto-immuun protocol

Uiteindelijk ben ik bij het auto-immuun protocol ofwel het AIP uitgekomen. Binnen een paar maanden ben ik daarop over gestapt. Het duurde een tijdje voordat ik mij echt een beetje beter voelde, maar daarna ging het wel snel! In Oktober dat jaar besloot ik mijn eigen blog op te richten (Pa-Pa-Paleo!) om over het AIP te schrijven. Er is nog vrij weinig over te vinden in het Nederlands en dat vond ik jammer, want niet iedereen vind het fijn altijd maar in het Engels te lezen. Dus ik begon met mijn recepten te delen en artikelen te schrijven, en zo heb ik zelf ook super veel geleerd.

Fast forward naar een aantal maanden verder en ik was weer bezig met het zoeken naar een nieuwe studie, die ik wel aan zou kunnen en waar ik nog genoeg ruimte had voor mezelf. Ook werd ik moderator van de 411 Hashimoto’s facebook groep, een van de belangrijkste plekken voor steun en informatie over de ziekte van Hashimoto. Eindelijk kon ik iets terug doen voor de groep die mij heeft geholpen mij weer beter te voelen!

Studeren in Leiden

In de zomer ben ik uiteindelijk nog gaan werken en voelde ik mij zeker genoeg om aan de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie te gaan beginnen. Ik woon nu op mezelf in Leiden en ben in mijn vrije tijd super graag bezig met de website, koken, fotograferen en je kunt me altijd in de boeken vinden natuurlijk 🙂

Ondertussen moet ik wel blijven letten op mijn gezondheid en is voeding áltijd een aandachtspuntje. Gelukkig hebben de mensen om mij heen daar echt begrip voor. De website is voor mij ook een herinnering aan mezelf dat ik moet blijven ontwikkelen en moet genieten van het leven en de dingen om mij heen, en dat hoop ik ook over te brengen.

Via instagram deel ik vaak ook dingen uit mijn dagelijks leven, ontbijt of lunch en tips!

Heb je vragen, tips of aanbevelingen? Dan kun je mij altijd mailen naar claire@bijzonderautoimmuun.nl of een berichtje sturen via contact.

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen