AIP Bananenbrood met Rozijnen

door Claire
Bananenbrood AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij en zonder ei.

Ik heb de laatste tijd intense trek in zoet en daardoor sta ik de hele tijd te bakken. Op een of andere manier ben ik een liefde voor bananenbrood aan het ontwikkelen en daar komen de lekkerste creaties uit! Nou geef ik toe deze ziet er misschien een beetje verbrand uit hier en daar, maar ik kon het laten, dit recept moest ik delen! Hoewel ik graag veel eet en ik zeker geen nee zeg tegen zo’n bananenbrood elke week word het mij ook wel iets te veel om steeds een nieuwe te maken voor de foto. Je moet het dus maar even hiermee doen 😉

Kan me niet voorstellen dat je hierom zou klagen, want het recept staat natuurlijk gewoon hieronder en jij kunt er heel goed voor zorgen dat het niet aanbrand! Eén aandachtspuntje, wacht alsjeblieft tot het brood wat is afgekoeld. Liefst lauw tot bijna koud. Anders krijg je een warme bananen rozijnen brei. Niks mis mee maar eet een beetje moeilijk (ik spreek uit ervaring). Ik vind het super om te horen wat je ervan vind!

Oh en het is helemaal auto-immuun protocol proof! Mits je ervoor zorgt dat je niet teveel suikers eet door de dag heen natuurlijk. Let ook even op de rozijnen die je gebruikt, dat ze ongezwaveld zijn.

Bananenbrood AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij en zonder ei.
Bananenbrood AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij en zonder ei.

AIP Bananenbrood met Rozijnen

Claire Ik heb de laatste tijd intense trek in zoet en daardoor sta ik de hele tijd te bakken. Op een of andere… Recepten AIP Bananenbrood met Rozijnen European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.1/5
( 11 voted )

Ingrediënten

  • 2 bakbananen (ongeveer 350 gram)
  • 2 bananen (ongeveer 220 gram) + 1 voor er bovenop
  • 1/4 cup kokosolie
  • 1 el. kokos crème/santen
  • 1 cup rozijnen (ik laat ze meestal weken in water)
  • 1 cup kokos rasp

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Neem een grote kom, haal de (bak)bananen uit de schil en snijd ze in schijfjes. Mix het zo glad mogelijk met een staafmixer. Zet de kom voor nu even opzij.

Laat de kokosolie zacht worden. Ik doe dat meestal door het in een schaaltje te doen, deze ook in een schaaltje en er dan heet water in te gieten. Soort au bain marie maar dan niet op het vuur. Het hoeft niet te smelten, het is vooral belangrijk dat het goed mixt. Voeg de kokos crème hier ook aan toe. Als het eenmaal zacht is kun je het bij de (bak)bananen doen. 

Roer dan de kokos snippers en rozijnen er doorheen. Doe het mengsel in een bakvorm. Snijd de laatste banaan door de lengte en leg deze bovenop (wel even aandrukken).  Laat het geheel 15 tot 20 minuten in de oven bakken, let dus wel op want het wordt gauw bruin aan de bovenkant. 

Hierna nog even goed laten afkoelen en lekkere dikke plakken snijden, waar ook nog eens heerlijke jam overheen zou kunnen!

Dit vind je misschien ook leuk..

2 comments

Tinke oktober 3, 2021 - 2:23 pm

Hi cacao staat wel in het recept maar niet in de ingrediënten lijst

Reply
Claire oktober 22, 2021 - 10:09 am

Bedankt Tinke! Heb ik even weggehaald, hoort inderdaad niet in dit recept 🙂

Reply

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen