AIP Pasta met Roomsaus en Champignons (Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

door Claire
Die echte pasta ervaring op het AIP? Dat kan! Met koreaanse zoete aardappel noedels lijkt het net alsof je echt pasta eet. (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Het is apart, maar ik heb in het eerste jaar dat ik het AIP volgde totaal niet de behoefte gehad om ‘vervangers’ te maken. De meeste dingen miste ik niet echt en ik kon prima zonder leven. Maar nu ik al best een tijdje het aip volg merk ik dat er toch een aantal dingen zijn die ik wel een beetje mis. Pasta is daar een van. Zeker als ik huisgenoten allerlei ‘comfort food’ maaltijden zie maken wordt ik een beetje verleid.

Deze pasta is dus een beetje geïnspireerd op mijn huisgenoot Marleen, die dit altijd voor mijn neus zit op te eten zonder dat ik daar van mee kan genieten 😉 Ik denk de meest simpele maaltijd ooit, bijna iedereen in Nederland maakt dit wel eens. Maar nu dus helemaal AIP/Paleo proof.

Voor de pasta gebruik ik zoete aardappel noedels. Dit zijn niet die noedels die je maakt van zoete aardappels door ze in de spiralizer te doen. Deze zijn gemaakt van het zetmeel van zoete aardappel. Ze worden ook wel Glass Noodles genoemd en komen uit de Koreaanse keuken. Daar worden ze onder andere gebruikt in Japchae. Fijne is vooral dat ze helemaal aip zijn omdat er niets anders in zit dan zetmeel.

Ik heb nog niet heel veel gerechten met deze noedels gemaakt maar ik denk dat ik nog wel een paar receptjes kan bedenken! Ik ben benieuwd naar jullie ervaring, gebruiken jullie deze noedels wel eens?

Die echte pasta ervaring op het AIP? Dat kan! Met koreaanse zoete aardappel noedels lijkt het net alsof je echt pasta eet. (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Die echte pasta ervaring op het AIP? Dat kan! Met koreaanse zoete aardappel noedels lijkt het net alsof je echt pasta eet. (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

AIP Pasta met Roomsaus en Champignons (Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Claire Het is apart, maar ik heb in het eerste jaar dat ik het AIP volgde totaal niet de behoefte gehad om ‘vervangers’… Recepten AIP Pasta met Roomsaus en Champignons (Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij) European Print This
Porties: 1
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingrediënten

  • Half Bundeltje Zoete Aardappel Noedels
  • Spekjes of Bacon
  • 350 gram Kastanje Champignons
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 el. Kokosmelk
  • 1 el. Tapioca meel
  • 1 tl. Uipoeder
  • Zout en peper (voor aip geen peper natuurlijk)

Bereiding

Snij de knoflook in grote stukken en bak deze alvast in de pan met de spekjes. Ik gebruik hier meestal geen vet bij omdat de spek dat niet echt nodig heeft.

Zet een pan met water op het vuur. Als deze kookt kun je de zoete aardappel noedels erbij doen.

Ondertussen kun je alvast de champignons in grote stukken snijden, ik snij ze meestal eerst door de helft en dan in plakjes.

Als de spekjes klaar zijn kun je de champignons erbij doen. Ik hou van hele krokante spekjes maar je moet er gewoon je eigen ding van maken natuurlijk.

Wacht totdat de champignons een beetje gebakken zijn, dit duurt een paar minuutjes. Voeg de kokosmelk, de tapioca meel en de uipoeder toe. Laat dit een beetje opwarmen.

In de tussen tijd zullen de noedels wel klaar zijn, ze moeten echt goed doorzichtig zijn. Ze zijn ook niet knapperig dus je kunt ze even proeven om te kijken of ze zacht zijn. Als deze goed zijn kun je het water afgieten en het in de pan bij de rest doen. Zout en peper toevoegen, een beetje mengen en je hebt een heerlijke maaltijd voor je liggen.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen