AIP Stoofpot met Zoete Aardappel (Glutenvrij, Lactosevrij)

door Claire
AIP Stoofpot met Zoete Aardappel (glutenvrij, lactosevrij)

Ik haal langzaam wat oude recepten terug uit mijn archief van de vorige website. Een tijdje terug deelde ik al dit recept met bakbananen en vandaag komt de AIP stoofpot weer terug. Dit is echt zo’n gerechtje dat voor mij de overstap naar het AIP markeerde, hiervoor at ik namelijk zelden stoof. Ik had het ook nog nooit gemaakt voordat ik met het AIP begon, maar toen ik het eenmaal een keer gedaan had kwam het elke weeg terug.

Als je eens wat anders wilt eten dan soep dan is stoofpot een ideale aanvulling op je weekmenu. Ik eet zelf vaak soep in de ochtend omdat het lekker voedzaam en makkelijk is. Alleen dat gaat soms een beetje vervelen.. Wissel het daarom eens af met een goed stoof gerecht! Ik vind het ook altijd zo fijn dat dit nou echt zo’n gerecht is waar je lekker bij kunt opwarmen. De laatste tijd wordt het zo snel donker en zakt de temperatuur echt een stuk naar beneden, met die regen wordt het al helemaal somber en koud weer. Dan is het extra heerlijk om goede voeding aan het lichaam te geven.

Overigens ben ik wel zo iemand die dus altijd stoof kan eten, al zou het 25 graden zijn gaat het er prima bij mij in. Leuke is ook dat je er aardig wat mee kunt variëren 🙂

Deze dus met zoete aardappel in plaats van aardappel wat traditioneel vaak gebruikt wordt. Ik houd hier de smaken ook lekker simpel want alles bij elkaar is vaak al lekker genoeg. Wortel past er prima bij, je zou het ook eens kunnen vervangen door pompoen dat werkt ook goed trouwens.

Eetsmakelijk!

AIP Stoofpot met Zoete Aardappel (glutenvrij, lactosevrij)
AIP Stoofpot met Zoete Aardappel (glutenvrij, lactosevrij)

AIP Stoofpot met Zoete Aardappel (glutenvrij, lactosevrij)

Claire Ik haal langzaam wat oude recepten terug uit mijn archief van de vorige website. Een tijdje terug deelde ik al dit recept… Soep & Stoof AIP Stoofpot met Zoete Aardappel (Glutenvrij, Lactosevrij) European Print This
Porties: 6-8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Ingrediënten

 • 500 gr. Riblap
 • 6-7 Wortels
 • 1 kg Zoete aardappel
 • Takje rozemarijn
 • Takje tijm
 • Laurierblad
 • Snufje Foeli
 • Zout
 • 2 tl. gedroogde basilicum
 • (of AIP italiaanse kruidenmix)
 • 600 ml bouillon
 • Scheutje appelazijn (balsamico voor extra zoete smaak)

Bereiding

Snij de ui en knoflook klein. Schil de zoete aardappel en snijd deze net als de wortel in kleine stukken. Ik houd niet zo van grote stukken groente dus snij ik alles vrij klein, maar dat is heel persoonlijk. Doe alles in een hele grote pan.*

Vervolgens snij je de riblap ook in blokjes, zo groot als je zelf lekker vind. Ik snijd alles meestal in stukken van maximaal 2 cm. Schroei de blokjes dicht in een grote koekenpan (of even 15 minuten in de oven op 180 graden) en ondertussen bak je de groenten op middeloog vuur. Goed roeren in beide pannen, doe dit ongeveer 5 à 10 minuten of tot het vlees klaar is.

Voeg de bouillon, de azijn, het vlees en de kruiden toe. Laat het geheel 3 tot 4 uur op heel laag vuur staan, het moet eigenlijk net niet koken.

Als je verse kruiden heb gebruikt kunnen de takjes er nu uit. Serveer met een beetje peterselie. Als de het nog heel waterig blijft kun je er een beetje tapioca poeder doorheen doen om het wat dikker te maken.

Notities

*Ik heb geen stoofpan die in de oven kan dus doe ik het op het fornuis. Als je dit wel hebt kun het natuurlijk gewoon in de oven doen!

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen