Aspergesoep met Venkel (AIP, Paleo, Vegan)

door Claire
Aspergesoep met Venkel (AIP, Paleo, Vegan)

Oke, ik weet het wel.. Het aspergeseizoen is nog lang niet begonnen. Tenminste, niet voor de rest van de wereld. Voor mij wel haha!

Asperges zijn één van de eerste groenten die ik ging proberen toen ik met paleo AIP begon. Daarvoor had ik eigenlijk nooit asperges geproefd, ze zagen er ook niet heel lekker uit en ik wist echt niet wat ik er mee moest. Totdat ik dus met AIP begon en werd gedwongen om alle groenten een nieuwe kans te geven. Meestal doe ik dat met een soep (of iets met heel veel spek… spruitjes?) en dat beviel goed dus deel ik het recept ook met jullie.

In het recept gebruik ik ook venkel, dat geeft de soep een wat zachtere smaak. Je kunt de hele bol venkel erin gooien als je wilt, maar ik ben bang dat het dan iets te veel gaat overheersen. Overigens zou ik niet een te sterke bouillon gebruiken, dat gaat echt ten koste van de asperges. Meestal gebruik ik kippenbouillon en vul ik het aan met een beetje water, maar net waar je zin in hebt.

Deze soep is trouwens voor twee personen, maar niet als volledige maaltijd. Ik eet meestal alles in één keer op maar het is zeker lekker als lunch met wat tostones of ander lekkers erbij.

Aspergesoep met Venkel (AIP, Paleo, Vegan)
Aspergesoep met Venkel (AIP, Paleo, Vegan)

Aspergesoep met Venkel

Claire Oke, ik weet het wel.. Het aspergeseizoen is nog lang niet begonnen. Tenminste, niet voor de rest van de wereld. Voor mij… Recepten soep, asperge, groenten, paleo, aip European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.7/5
( 3 voted )

Ingrediënten

  • 350 gram groene asperges
  • 1/2 Venkel
  • 2 takjes Tijm
  • Groenten of Kippen bouillon
  • 1 el kokosolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Was de venkel en en snijd de onderkant en de steeltjes ervan af, snijd ook alle bruine plekjes weg. Snij dan de venkel in dunne parten.

Verhit de kokosolie in een pan groot genoeg voor de soep. Laat de venkel een paar minuutjes bakken.

Schil ondertussen, als het nodig, is de onderkant van de asperges en snijd er een centimeter van af. Spoel ze onder koud water en snijd ze dan in kleine stukjes van 1 á 2 centimeter.

Doe de asperges in de pan en laat het samen nog een paar minuutjes bakken, voeg dan het takje tijm en de bouillon of het water toe.

Laat het geheel 10 tot 15 minuten koken, of tot de asperges zacht zijn. Haal de takjes tijm eruit en pureer het tot een glad mengsel, voeg wat zout en peper toe en serveer met geblancheerde asperge topjes of de overgebleven venkel topjes.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen