Bakbanaan Pizza met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

door Claire
Deze Pizza is echt een aanrader! Bekijk gauw het recept (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Is het een echte pizza? Misschien niet helemaal, maar het is wel belachelijk lekker! Meestal vind ik het een beetje zonde om bakbananen ergens anders in te verwerken, het is nou eenmaal zo lekker als friet. Na een tijdje gaat dat ook vervelen dus kwam ik met dit pizza recept. Normaal zit er altijd wel een verhaal achter een recept maar wij hebben geen reden voor pizza nodig toch?

De meeste AIP Pizza’s hebben allemaal iets van een nomatensaus of kaas erop, maar daar had ik echt helemaal geen zin in vandaag. Ik vind het altijd zo’n gedoe om nomatensaus te maken, oké ik weet dat het wel mee valt, maar ik dacht olijven zijn natuurlijk ook heerlijk op een pizza en dat gaat veel sneller. We hebben ook wel eens zin in iets anders dan pepperoni pizza, dus deze met kip en witlof geeft er een hele andere draai aan.

Het deeg blijft altijd wel een beetje kruimelig en niet zo krokant als een echte pizza, maar dat vind ik eigenlijk best fijn. Je zou ook de cassave bodem van deze quiche kunnen gebruiken, maar ik vind deze bodem juist zo fijn omdat je het makkelijk mee kan nemen als lunch.

Je kunt het deeg natuurlijk ook als wrap gebruiken, of er een soort plaattaart van maken, wat je wilt! Ik denk dat het overigens ook heel lekker is met pesto, ik zou zeggen ga helemaal los. Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept maken 🙂

Deze Pizza is echt een aanrader! Bekijk gauw het recept (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Deze Pizza is echt een aanrader! Bekijk gauw het recept (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Deze Pizza is echt een aanrader! Bekijk gauw het recept (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Bakbanaan Pizza met Kip

Is het een echte pizza? Misschien niet helemaal, maar het is wel belachelijk lekker! Meestal vind ik het een beetje zonde om… Recepten Bakbanaan Pizza met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij) European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 Bakbananen
  • 1/4 el. Baking soda
  • 4 el. Olijfolie
  • 3 el. Tapioca meel
  • 8 el. Water
  • 1 tl. Uienpoeder
  • 1/2 el. Basilicum
  • 1 el. Oregano
  • Voor de topping:
  • 400 gr. Olijven
  • 1/2 el. Oregano
  • 1/2 el. Basilicum
  • 1/2 el. Tijm
  • 50 gr. Kipfilet
  • 1 Witlof
  • 1 Rode ui

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de bakbananen en snijd ze in grote stukken. Laat de stukken 10 minuten koken in een pan met water.

Ondertussen kun je alvast de ui en de witlof in ringen snijden. Deze leg je opzij, dit gaat straks op de pizza.

Snij de kipfilet in reepjes en bak dit tot het gaar is met wat zout en peper. Zet het daarna even opzij.

Haal de pan met bakbananen van het vuur en giet het water weg. Doe de stukken bakbanaan in een keukenmachine met de kruiden, olie, water, baking soda en tapioca tot het een deeg-achtig mengsel wordt. Het kan ook met een staafmixer maar dat is iets meer werk omdat het waarschijnlijk veel blijft plakken.

Kneed het deeg nog even met de handen en spreid het daarna uit op een plaat met bakpapier. Bak het voor 15 minuten in de oven.

Laat de olijven even uitlekken en maal deze ook fijn in de keukenmachine. Doe er langzaam een beetje olijfolie bij, hoeveel dat is hangt af van de eigen voorkeur. Doe er ook de oregano, bassilicum en tijm bij.

Haal de bodem uit de oven en spreid de olijven eroverheen, leg de kip, ui, en de witlof er ook op. Laat alles nog 10 tot 15 minuten bakken in de oven en klaar!

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Om Accept Read More