Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij)

door Claire
Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, zonder ei)

Ideaal recept voor als je de week aan het voorbereiden bent en graag wat proteïnen klaar wilt hebben. Of als je wat meer groenten wilt verwerken in je maaltijd. Of als je kinderen hebt die geen groenten willen eten! (al kan ik niks garanderen, heb het nog niet op kinderen getest..)

Let er bij dit recept wel even op dat er geen ei gebruikt wordt. Daardoor kunnen de burgers als ze nog heet zijn een beetje uit elkaar vallen. Laat ze daarom iets afkoelen, natuurlijk niet koud laten worden maar gewoon tot ze op eet-temperatuur zijn 😉

Als je van plan bent om te beginnen met het auto-immuun protocol (of daar in vast loopt) hou de blog dan even goed in de gaten. Ik ben onder andere bezig met een nieuwe pagina over het AIP, met een duidelijk stappenplan. Daarin probeer ik ook meer de focus te leggen op alles naast voeding, zoals ik dat in eerdere artikelen ook deed maar dan als een duidelijk overzicht. Zo wil ik mensen die het AIP beginnen wat meer houvast geven, maar ook voorkomen dat ze blijven hangen in het voeding gedeelte.

Liefs!

Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, zonder ei)
Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, zonder ei)
Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, zonder ei)

Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

Claire Ideaal recept voor als je de week aan het voorbereiden bent en graag wat proteïnen klaar wilt hebben. Of als je wat… Recepten Burgers met Pastinaak (AIP, Paleo, Glutenvrij) European Print This
Porties: 10-12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 500 gr. Pastinaak
  • 400 gr. rundergehakt
  • 2 tl. rozemarijn
  • 1 tl. oregano
  • 3 tl. cassave meel
  • 2 el. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. 

Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Vermaal het in een keukenmachine tot rijst.

Doe alle kruiden, de meel en de olie in een grote kom en voeg de pastinaakrijst en de gehakt er ook aan toe.

Meng alles goed en maak er dan 10 tot 12 burgers van. 

Laat ze 20 tot max 30 minuten in de oven gaar worden. Haal ze niet gelijk van de bakplaat af, dan vallen ze namelijk al gauw uit elkaar. Als je ze een beetje laat afkoelen (tot eet-temperatuur) dan blijven ze intact. Eetsmakelijk! 

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen