Cassave Appel Tartelettes (Glutenvrij, Lactosevrij, AIP, Paleo, Vegan)

door Claire
Cassave Appel Tartelettes (Glutenvrij, Lactosevrij, AIP, Paleo, Vegan)

Dit recept is onderdeel van het 2018 AIP Paasmenu

Het mag dan misschien een rare combinatie zijn, maar er is niets zo lekker als deze tartelettes met een bolletje ijs of yoghurt! Cassave heeft een vrij zoete nasmaak en dat is ideaal te gebruiken in een recept als deze. De appel maakt het net nog een stukje zoeter, maar niet zo zoet als een gewone appeltaart die helemaal vol zit met geraffineerde suiker. Deze zijn dus perfect voor bij de koffie, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een suiker kick 😉

Cassave wordt vaker gebruikt als dessert, zoals in Fiji. Hier maken ze er een cake mee. Zelf heb ik dit nog nooit geproefd, de basis voor mijn recept komt dan ook van haar paleo Fijian cassava cake.

Tartelette is frans voor kleine taartjes, en worden vaak in deze vormpjes gemaakt. Met dit recept heb je genoeg voor 5 personen. Het is nog lekkerder als je ze na het bakken met een beetje kaneel bestrooit.

Dit recept is onderdeel van mijn AIP Paasontbijt en is dus ook heerlijk als ontbijtje op een zondag ochtend. Je kunt de tartelettes van te voren maken, ze zijn wel een paar dagen in de koelkast te bewaren (als je dat kunt weerstaan).

Cassave Appel Tartelettes (Glutenvrij, Lactosevrij, AIP, Paleo, Vegan)
Cassave Appel Tartelettes (Glutenvrij, Lactosevrij, AIP, Paleo, Vegan)

Cassave Appel Tartelettes

Dit recept is onderdeel van het 2018 AIP Paasmenu Het mag dan misschien een rare combinatie zijn, maar er is niets zo… Recepten Cassave Appel Tartelettes (Glutenvrij, Lactosevrij, AIP, Paleo, Vegan) European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 grote appel (ik gebruikte elstar)
  • 300 gram cassave
  • 6 el kokosmelk
  • 10 el zachte kokosolie
  • 2 el ahorn siroop (maple syrup)
  • 20 gr kokosrasp

Bereiding

Rasp de cassave in de keukenmachine. Het moet best fijn worden, als dit niet lukt met het raspen alleen dan kun je het daarna nog even fijnhakken met de meshaken (?)

Meng de cassave rasp met de kokosmelk, 1 el. zachte kokosolie, 2 el. ahornsiroop en de kokosrasp. Zet dit even opzij.

Schil de appel, snijd de appel door de midden en snij het klokhuis eruit. De ene helft van de appel snij je in dunne schijfjes, deze gaan straks op de taartjes. De andere helft snijd je in hele kleine stukjes zoals je dat met knoflook zou doen. Deze stukjes meng je met de rest van het cassave mengsel.

Vet de bakvormpjes in met kokosolie en vul ze met het cassave mengsel. Goed aandrukken in het midden, de randjes kun je iets ophogen.

Druk de appel schijfjes op de taartjes en giet er nog een eetlepel ahorn siroop overheen. Je kunt er ook nog wat gesmolten kokosolie over heen gieten zodat het goed bruin wordt maar niet verbrandt.

Laat de cakejes maximaal 40 minuten bakken op 200 graden in het midden van de oven. De cakejes zijn klaar als er niets meer blijft plakken op een prikker

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Om Accept Read More