‘Chocolade’ Pudding van Carob (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

door Claire
Chocolade Pudding zonder cacao? Dit recept gebruikt Carob poeder! (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Dit recept had ik een tijdje geleden uitgeprobeerd maar eigenlijk alleen met cacaopoeder. Omdat ik nu eigenlijk cacao even wil vermijden (ik vermoed dat het voor klachten zorgt) moest ik een andere smaak gaan bedenken. Ik was carob eigenlijk al helemaal vergeten totdat ik bij het verhuizen nog ergens een zakje zag liggen! Hup een hele pot besteld zodat ik dit recept kon afmaken 😉

Hier is ie dan, heerlijk desserts dat helemaal niet zoveel tijd kost. Zeker prettig als je voor een grotere groep moet koken of gewoon voor elke dag van de week wat lekkers klaar wil hebben! De gelatine is soms een beetje tricky, ik heb zelf ook wel eens met andere recepten gehad dat het opeens niet werkte. Het is daarom denk wel handig om zo min mogelijk aan het recept te veranderen. Voor de stevigheid gebruik ik gelatine poeder van Great Lakes Gelatin. Dit komt van grasgevoerde runderen en heeft ook vrij weinig smaak. Ik heb het recept niet uitgeprobeerd met gelatine bladeren dus daar kan ik echt geen advies over geven, dat wordt dan een experimentje voor jou. Als je dus poeder gebruikt heb je eigenlijk twee opties, je kunt het heel stevig maken of wat zachter. Ik vind zelf zachter lekkerder maar mijn vader vond de stevige optie ook heel lekker dus die heb ik erbij gedaan.

Zoals ik al zei kun je dit in principe ook wel met cacaopoeder doen als je dit weer geïntroduceerd hebt. Dan kun je er wel veel minder bij doen, want cacao is altijd wat sterker dan carob. Voor de chicorei poeder gebruik ik eigenlijk vaak ook het merk Pacha, dat is meestal wel te vinden in de EkoPlaza of andere natuurwinkels.

Edit: het recept is aangepast, er staat nu ook een optie bij om cacao toe te voegen als dat het geherintroduceerd. Daarnaast is de hoeveelheid ook aangepast!

Chocolade Pudding zonder cacao? Dit recept gebruikt Carob poeder! (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Chocolade Pudding zonder cacao? Dit recept gebruikt Carob poeder! (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

Chocolade Pudding zonder cacao? Dit recept gebruikt Carob poeder! (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

'Chocolade' Pudding van Carob (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Claire Dit recept had ik een tijdje geleden uitgeprobeerd maar eigenlijk alleen met cacaopoeder. Omdat ik nu eigenlijk cacao even wil vermijden (ik… Recepten ‘Chocolade’ Pudding van Carob (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij) European Print This
Porties: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 3 voted )

Ingrediënten

  • 800 ml. Kokosmelk (ik begruik Aroy-D Bio, daar zitten geen verdikkingsmiddelen in)
  • 90 gr. Carob poeder
  • 25 gr. Chicorei poeder
  • 15 gr. gelatine poeder voor stevige pudding ( Ik gebruik Great Lakes Gelatin)
  • OF 6 gr. gelatine voor minder stevig
  • 1 el. honing
  • Voor cacao versie: voeg 100 gr. cacao toe. Proef het vooral even om te kijken of je het niet te bitter vindt. Ik houd zelf namelijk van zo puur mogelijk.

Bereiding

Warm 600 ml. melk op in een steelpannetje. Het moet niet koken, alleen warm aanvoelen.

Voeg de carob en chicorei toe, zorg dat dit goed oplost. Klop eventueel even met een garde. Daarna doe je de eetlepel honing erbij.

Nu moet het gelatine poeder erbij, strooi dit er heel zachtjes overheen. Beste kun je dit lepel voor lepel doen. Anders gaat het namelijk klonteren, en wordt de pudding niet stevig. Klop dan met een garde het er goed doorheen en strooi er een nieuwe laag op.

Giet het mengsel bij de overgebleven kokosmelk en meng dit nog even goed. Nu kun je het geheel in een glas gieten, zet het daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast. Je kunt het eten met bevroren fruit en kokossnippers zoals op de foto.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen