Chocolade Valentijnstaart (Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

door Claire
Probeer nu deze heerlijke valentijntaart met intense chocolade smaak en AIP optie. (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Met deze heerlijke valentijn chocolade taart laat je iedereen verliefd op je worden! Nou ja, voor je bakkunsten dan.. Maar eerlijk, het is echt een van de lekkerste baksels die ik heb gemaakt! En geloof me, je proeft echt niet dat het alleen maar aip/paleo ingrediënten zijn. In december werd mijn opa 90 jaar en daar gaven we natuurlijk een feest voor, en ik mocht het dessert maken (samen met mijn moeder). Mijn moeder maakte een grote fruitsalade, en wat is daar nou lekkerder bij dan chocolade? Dus ik maakte deze chocoladetaart, en niemand die mij kon vertellen waar het van gemaakt was 😉

Cacao poeder of Carob poeder?

Zoals ik al eerder aan heb gegeven is cacao een re-introductie, dat betekent dat het niet gegeten wordt in de eliminatie fase. Als je cacao niet hebt kunnen introduceren gebruik dan carob poeder, dit heeft een iets mildere smaak en heeft ook iets weg van noten. Toch komt het aardig in de buurt, hoe dan ook is het een lekkere vervanger.

Verder zijn er niet echt ingrediënten die je kunt vervangen, de honing zou je kunnen weglaten uit de bodem maar let wel op dat de bakbananen dan rijp genoeg zijn. Voor de meeste mensen is deze taart al niet heel erg zoet, dus let daarop als je het gaat uidelen aan anderen. Dan wil je er misschien iets meer honing bij doen

Nieuwe website

Oh en dan heb ik nog wat nieuws! Niet per se valentijn gerelateerd trouwens. Er komt een nieuwe website én een nieuwe naam 🙂 Als het goed is zal dit eind volgende week klaar zijn, maar dat betekent ook dat deze website uit de lucht gaat. De meeste recepten en artikelen zullen wel mee gaan en worden hier en daar geüpdate. Dit omdat ik het idee heb dat Pa-Pa-Paleo! niet helemaal omschrijft wat ik wil doen, ik wil veel meer schrijven over onderwerpen omtrent auto-immuunziektes en niet alleen over de paleo lifestyle of voeding. Dat idee geeft deze naam nu wel, en dat vind ik niet helemaal passen.


Daarom wordt Pa-Pa-Paleo! binnenkort Bijzonder Auto-Immuun. Hiervoor ben ik ook opzoek naar jouw hulp, ik wil namelijk graag ervaringen delen van mensen met een auto-immuunziekte of andere gezondheidsklachten die baat hebben gehad bij het AIP. Dus wil je graag je verhaal doen? Mail dan kort jouw verhaal naar claire@papapaleo.nl en dan neem ik contact met jou op.

Fijne Valentijnsdag allemaal! Liefs

Probeer nu deze heerlijke valentijn taart met intense chocolade smaak en AIP optie.  (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Probeer nu deze heerlijke valentijntaart met intense chocolade smaak en AIP optie. (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Chocolade Valentijnstaart (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

Met deze heerlijke valentijn chocolade taart laat je iedereen verliefd op je worden! Nou ja, voor je bakkunsten dan.. Maar eerlijk, het… Recepten Chocolade Valentijnstaart (Paleo, Glutenvrij, Melkvrij) European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 3 gele/zwarte bakbananen
  • ¼ kokos olie gesmolten
  • 1¼ cup cacao poeder
  • 2 el. Honing
  • Zout
  • ¼ tl. Natriumbicarbonaat
  • 2 el. kokos crème (of santen)
  • Puddinglaag:
  • 800 ml. Kokosmelk (twee blikken)
  • 2 el. Gelatinepoeder (ongeveer 8 gram)
  • 1 cup cacao poeder
  • 3 el. Honing
  • 1 el. Chicorei poeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een lekvrije springvorm van 18 cm in met kokosolie.


Schil de bakbananen en pureer deze met een staafmixer, hiermee wordt het iets gladder dan in een keukenmachine of blender.

Voeg de andere ingrediënten voor de bodem toe en pureer het met de staafmixer tot een goed glad geheel. Doe het mengsel in de taartvorm en laat het 20 minuten in de oven bakken. Als je erin prikt met een houten prikker en er blijft niets kleven is de bodem klaar.

Je kunt het beste wachten totdat de taart is afgekoeld. Begin daarna met het maken van de bovenste laag.

Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje boven laag vuur. Het moet niet gaan koken, het hoeft alleen warm te zijn.

Voeg de cacao poeder, honing en chicorei poeder toe. Meng alles met een garde zodat het goed oplost.

Sprinkel dan een eetlepel gelatinepoeder over de kokosmelk heen, laat het een minuutje zitten en meng het dan met de garde. Let goed op dat er geen klontjes ontstaan. Doe dit opnieuw met de volgende eetlepel.

Laat het mengsel een beetje afkoelen (het moet niet kokend heet zijn) en giet het dan in de springvorm met de bodem. Doe dit wel voorzichtig, zodat het niet alsnog gaat lekken. Laat het geheel nog even afkoelen zodat het straks de koelkast in kan. Dek het dan af met bakpapier en zet het in de koelkast. Het moet minimaal 3 uur koud staan voordat je het kan serveren. Sprenkel er dan wat cacaopoeder overheen en serveer met fruit.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Om Accept Read More