Frambozencake van Bakbanaan

door Claire
Frambozencake met Bakbanaan

Bakbananen, ze zijn er in groen, geel en zelfs als ze zwart zijn kun je ze nog eten. Zo veelzijdig ik maak er echt van alles mee! Bijna altijd zijn bakbananen wel de basis voor mijn cake’s of taarten. Zo ook voor deze frambozencake, en laat dat nou een perfect AIP recept zijn voor Valentijnsdag!

Er zit wel een aantal opmerkingen aan dit recept. Ja dat is nou eenmaal zo als je heel anders eet dan de meeste mensen doen. Eerste dingetje is namelijk: zoetigheid. Ik houd niet per se van zoet, ik heb liever zuur om eerlijk te zijn. Nou zijn frambozen vrij zuur en leek mij dat heerlijk in combinatie met bakbananen. Is het ook, maar voor de meeste mensen net niet zoet genoeg. In dit recept voeg ik wel een beetje honing toe, maarja ik ben al die zoetigheid niet gewend dus voor mij smaakt het prima. Mijn vader vond dat het wel iets zoeter kon. Natuurlijk kun je gewoon extra honing toevoegen of zelfs ahornsiroop, als je een zoetekauw bent dan raad ik dat misschien wel aan 😉 Daarnaast is de cake ook vrij stevig, komt aardig in de buurt van een stevig bananenbrood.

Andere opmerking, dit recept is 100% AIP eliminatie fase proof! Yess! Ik heb nogal de neiging om overal cacao aan toe te voegen dus ik heb mezelf eens uitgedaagd om dat niet te doen. Nou ja voor de foto moest er toch wel wat cacao overheen maar dat is makkelijk te vervangen door carob. Ik wilde ook iets maken zonder moeilijk te krijgen meelsoorten of dure pakjes waar je niks aan hebt. Alleen de bakbananen zijn soms moeilijk te vinden (ik vind ze zelfs gewoon in de AH of Jumbo!) en daarnaast is het gelatine poeder niet iets wat je in de winkel kunt kopen (wel een aanrader om altijd in huis te hebben).

Mijn verhaaltje zit er weer op en ik ben dus heel erg benieuwd naar wat jij van deze frambozencake vindt. Ik vind het altijd lastig met smaak omdat iedereen toch echt een andere voorkeur heeft. Zeker als je lang geen suiker eet is het soms lastig in te schatten. Laat gerust een opmerking achter in de comments of stuur mij een berichtje!

Frambozencake met Bakbanaan
Frambozencake met Bakbanaan

Frambozencake van Bakbanaan

Claire Bakbananen, ze zijn er in groen, geel en zelfs als ze zwart zijn kun je ze nog eten. Zo veelzijdig ik maak… Recepten Frambozencake van Bakbanaan European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 3 Gele Bakbananen (ongeveer 580 gr.)
  • 70 gr. Kokosolie
  • 30 gr. Kokosrasp
  • 60 gr. Kokos boter/crème
  • 1 el. Kaneel
  • 1 el. Honing of Ahornsiroop
  • Scheutje vanille extract
  • 100 gr. Frambozen (diepvries)
  • Voor de frambozencrème:
  • 130 Frambozen (diepvries)
  • 40 gr. Kokos boter/crème
  • 100 gr. Kokosmelk
  • 1 gram Gelatine Poeder (Great Lakes, rode kan)
  • Honing naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de bakbananen en snijd ze schijfjes, doe het in een grote kom waar je al het beslag in kan maken.

Zorg ervoor dat de kokos boter/crème en de kokos olie zacht zijn. Meestal doe ik het in een glazen kommetje en deze zet ik dan weer in een schaal/bord gevuld met heet water. Voeg dit daarna samen met de honing, het vanille extract en het kaneel toe aan de bakbananen. Mix alles met een staafmixer tot een zo glad mogelijk beslag. Mogelijk moet je even goed omscheppen, let op dat er geen grote brokken overblijven. 

Schep de frambozen en de kokosrasp door het beslag heen.

Doe het beslag in een met bakpapier bedekte bakvorm (als je liever geen bakpapier gebruikt werkt het prima om de bakvorm in te smeren met kokosolie). Laat het dan 40 minuten in de oven staan. 

Ondertussen maak je de frambozencrème. Neem een pannetje en doe daar alle ingrediënten* behalve het gelatine poeder in. Laat het warm worden, je kunt het 5 minuutjes laten staan maar laat het zeker niet koken. Na die 5 minuten neem je weer de staafmixer om het glad te mixen. Hier strooi je het gelatine poeder overheen. Laat dat even op het mengsel liggen en mix het vervolgens met een garde. Dit moet een paar uur in de koelkast stijf worden. Na twee uur kun je het wel uit de koelkast halen.

Als het goed is (lijkt mij wel..) dan is de cake tegen die tijd al lang klaar. Laat de cake ondertussen even afkoelen op het aanrecht en zodra de frambozencrème klaar is kun je deze eroverheen strijken. Voor de chocolade versiering kun je een eetlepel carob of cacao** mengen met een paar eetlepels kokos boter/crème en eroverheen doen. 

Notities

*maak de crème vooral zelf op smaak. Ik gebruik weinig honing omdat ik zuur best lekker vind. Kan zijn dat jij meer honing nodig hebt. ** cacao is niet AIP, maar dus wel makkelijk te vervangen door carob. Net zo lekker!

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen