Gehakt met Olijven en Pompoen (met herintroducties)

door Claire
Gehakt met Olijven en Pompoen

Dit is een gerecht dat het niet alleen bij mij goed doet, maar ook bij mijn huisgenoot en familie en noem maar op. Het ultieme comfort food als je het mij vraagt! Heerlijk voor tijdens een zomerse dag maar ook zeker als het buiten een beetje regenachtig is en je even wilt opwarmen is het ook perfect. In het recept gebruik ik wel aubergine, dat is een herintroductie op het auto-immuun protocol. Je kunt het prima weglaten als je het nog niet geherintroduceerd hebt. Je kunt de aubergine ook vervangen door courgette bijvoorbeeld. Als je in de eliminatie fase van het auto-immuun protocol zit, let dan ook even op als je olijven gaat kopen. Daar wordt vaak van alles aan toegevoegd, zoals E nummers en citroenzuur. Bij de Ekoplaza kun je meestal wel goede vinden maar ook de Albert Heijn heeft biologische olijven waar alleen witte wijnazijn aan toegevoegd is.

Daarnaast zijn de hoeveelheden in dit recept vrij groot vergeleken mijn andere recepten. Dat komt omdat toen ik het ging uitwerken, ik voor 5 mensen moest koken.. tja dan gaat er ook veel in. Nou is dit zo’n gerecht wat de volgende dag nóg lekkerder is dus ideaal voor batch cooking.

Gehakt met Olijven en Pompoen

Gehakt met Olijven en Pompoen

Claire Dit is een gerecht dat het niet alleen bij mij goed doet, maar ook bij mijn huisgenoot en familie en noem maar… Artikelen Gehakt met Olijven en Pompoen (met herintroducties) European Print This
Porties: 5-6 Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • groene of zwarte oijven
  • 1 kleine ronde pompoen (flespompoen kan, maar is minder lekker)
  • 2 aubergines (voor het aip vervangen of weglaten)
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 3 rode uien
  • zoveel mogelijk verse basilicum 😉
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen en laat deze een kwartier in de oven bakken. Let er daarbij op dat de pompoen niet te zacht wordt. 

Vervolgens snij je de olijven in ringen en de uien in halve ringen. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een grote pan en bak hier de olijven en uien in. Pers de knoflook en bak deze ook mee. 

Voeg na 10 minuten het gehakt toe en laat het geheel bakken tot het gehakt klaar is.

Check even hoe het gaat met de pompoen, als je er met een vork in prikt en het voelt zacht dan is kun je het uit de oven halen. Zet de pompoen dan even opzij zodat het kan afkoelen.

Snij ondertussen de aubergine in kleine blokjes, deze kun je toevoegen als het gehakt gaar is.

Terug naar de pompoen, hopelijk is deze een beetje afgekoeld. Snij het door de helft en haal de pitten eruit. Je kunt ervoor kiezen om de schil eraf te halen, maar dat hoeft niet per se. Dan is het alleen nog maar een kwestie van de pompoen in blokjes snijden en deze met de rest in de pan te mengen.

Neem voor het serveren nog een lekkere grote bos basilicum en snij deze fijn. Roer dit ook door het gerecht heen en het is helemaal klaar!

 

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen