Gehakt met Olijven en Pompoen (met herintroducties)

door Claire
Gehakt met Olijven en Pompoen

Dit is een gerecht dat het niet alleen bij mij goed doet, maar ook bij mijn huisgenoot en familie en noem maar op. Het ultieme comfort food als je het mij vraagt! Heerlijk voor tijdens een zomerse dag maar ook zeker als het buiten een beetje regenachtig is en je even wilt opwarmen is het ook perfect. In het recept gebruik ik wel aubergine, dat is een herintroductie op het auto-immuun protocol. Je kunt het prima weglaten als je het nog niet geherintroduceerd hebt. Je kunt de aubergine ook vervangen voor courgette bijvoorbeeld. Als je in de eliminatie fase van het auto-immuun protocol zit, let dan ook even op als je olijven gaat kopen. Daar wordt vaak van alles aan toegevoegd, zoals E nummers en citroenzuur. Bij de Ekoplaza kun je meestal wel goede vinden maar ook de Albert Heijn heeft biologische olijven waar alleen witte wijnazijn aan toegevoegd is.

Daarnaast zijn de hoeveelheden in dit recept vrij groot vergeleken mijn andere recepten. Dat komt omdat toen ik het ging uitwerken, ik voor 5 mensen moest koken.. tja dan gaat er ook veel in. Nou is dit zo’n gerecht wat de volgende dag nóg lekkerder is dus ideaal voor batch cooking.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen