Gehakt met Zoete aardappel + Update over AIP

door Claire
Gehakt met Zoete Aardappel, glutenvrij, lekker en fijn recept voor batchcooking (AIP, Paleo)

Het is nu zeker meer dan een jaar geleden dat ik een diagnose kreeg en mijn eerste stappen zette naar het auto-immuun protocol. Precies een jaar geleden maakte ik mij klaar om opnieuw het tweede jaar van mijn opleiding te beginnen. Ik had toen nooit kunnen weten dat ik zou zijn waar ik nu ben, dat ik nooit aan dat tweede jaar zou beginnen. Nog belangrijker misschien: dat voeding niet de oplossing is.

Onbewust is voeding voor mij altijd emotioneel geweest, een beloning of een straf. De laatste tijd merk ik dat mijn problemen niet opgelost worden door ‘strikter’ en ‘gezonder’ te gaan eten, dit speelt die problemen alleen maar in de hand. Natuurlijk blijft het aip een belangrijk onderdeel van mijn avontuur. Helaas zie ik ook dat zodra ik de emotionele kant niet aanpak, mijn lichaam nog steeds niet kan herstellen.

Dat is iets wat de laatste tijd veel opkomt in de auto-immuun community, iets wat mij aan het denken zette. Een tijdje heb ik gedacht dat voeding mij wel zou redden. Eigenlijk verstopte ik mij gewoon voor alle stille problemen en werd voeding weer een soort toevlucht. Iets waar ik mij goed bij voelde en waardoor ik niet geconfronteerd werd met andere dingen.

Nu begrijp ik dat dit niet zo werkt, en dat komt mede doordat ik een aip reset was gestart. Op instagram deelde ik het ook, en ik dacht dit een positieve motivatie zou zijn. Maar ik wil ook eerlijk blijven. Soms zijn er andere oorzaken die niet per se bij voeding liggen. Deze zijn even belangrijk en moeten ook voldoende aandacht krijgen.

Andere aandachtspunten

Voor mij is mijn endometriose nu ook een aandachtspunt, ik ben opzoek naar een goede alternatieve aanpak. Dat is voor nu even genoeg, en ik laat de rest nu even voor wat het is. Eerder schreef ik al over Endometriose, het is een sluwe aandoening die voor onvoorstelbare pijn kan zorgen. Soms krijgt het lichaam zoveel over zich heen dat het om rust vraagt, en dat heb ik nu blijkbaar nodig. Emotionele stress van voeding is nu zeker niet handig. Een jaar geleden is dat precies waar mijn lichaam om vroeg, en waarom ik toen besloten heb niet verder te gaan met mijn studie. Dat is ook confronterend want ik begin over twee weken met een nieuwe studie, weliswaar minder intensief maar het is toch even spannend.

Binnenkort meer

Hoe ik mij hierop ga voorbereiden zal ik een andere post beschrijven, voor nu heb ik alvast een heerlijk comfort-food receptje. Dit maak ik als ik niet echt wil koken maar wel lekker wil eten. Het is niet veel werk en vraagt ook niet om speciale ingrediënten. Het recept vind je onderaan de pagina 🙂

Overigens blijf ik natuurlijk wel gewoon aip, maar ga ik meer aandacht besteden aan de boven genoemde onderwerpen. Binnenkort zal ik hier meer over schrijven!

Gehakt met Zoete Aardappel, glutenvrij, lekker en fijn recept voor batchcooking (AIP, Paleo)
Gehakt met Zoete Aardappel, glutenvrij, lekker en fijn recept voor batchcooking (AIP, Paleo)

Gehakt met Zoete aardappel + Update over AIP

Claire Het is nu zeker meer dan een jaar geleden dat ik een diagnose kreeg en mijn eerste stappen zette naar het auto-immuun… Recepten Gehakt met Zoete aardappel + Update over AIP European Print This
Porties: 3-4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingrediënten

  • 2 Grote Zoete Aardappels
  • 400 gram Rundergehakt
  • 300 gram diepvries boerenkool (vers is natuurlijk lekkerder)
  • 1 el. of meer gedroogde rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout naar smaak
  • 1 el. olie/vet

Bereiding

Snij de ui in ringen en de knoflook in kleine blokjes. Laat dit een paar minuutjes bakken in de olie terwijl je de zoete aardappels snijd.

Schil en snij de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de zoete aardappel en de rozemarijn in de pan en laat het 5 minuten bakken met de ui en knoflook en doe daarna een deksel op de pan. Laat het dan nog even 15 minuutjes bakken of tot de zoete aardappel zacht is.

Voeg het gehakt toe, als je diepvries boerenkool gebruikt kun je dit er nu ook bij doen. Goed mengen, het moet waarschijnlijk nog 10 minuutjes bakken. Als de boerenkool gesmolten en goed verdeeld is, is het klaar en kun je opscheppen!

Dit vind je misschien ook leuk..

1 comment

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen