Kersentaart (AIP, Paleo, Glutenvrij + vegan optie)

door Claire
Kersentaart met dadels en kokosrasp (AIP, Glutenvrij, Paleo, Melkvrij)

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je op een link klikt en besluit het product te kopen, ik een commissie krijg.

Ik heb deze kersentaart al eerder voorbij laten komen op instagram, maar nu staat het recept ook echt op de blog. Deze taart heeft zich een paar uur in de koelkast kunnen verstoppen, totdat al mijn vrienden zich er op los lieten. Ik denk dat het ongeveer een kwartiertje heeft geduurd voordat alles op was. En dan ook echt alles, tot de laatste kruimels!

Als dit en de foto’s niet genoeg is om je te overtuigen van dit recept dan zal ik nog even verder moeten schrijven. Het is echt zo lekker!

Zonder allergenen

Op de intense hoeveelheid kokos na is deze taart helemaal allergenen vrij. Dus ook voor als je in de eleminatie fase van het auto-immuun protocol zit. Trouwens, die kokos proef je helemaal niet zo sterk. De bodem is gemaakt van dadels, kokosmeel en kokosrasp, daardoor breekt het wel wat sneller. Met een goed mes kun je echter perfecte puntjes snijden. In het recept zit agave siroop maar dat is niet per se nodig, als je gewent ben suikervrij te eten dan smaakt het prima zonder. Voor mijn vrienden die dat echter niet zijn heb ik wel agave siroop gebruikt, dat was precies zoet genoeg.

Ook gebruik ik een beetje van deze gelatine, dit is nodig om de kokosmelk stevig genoeg te maken. Anders blijft deze veel te vloeibaar en gaat het overal naartoe lekken. Let wel op met de warme kersen, deze zorgen ervoor dat de kokosmelk een beetje gaat verwarmen. Dit kan ervoor zorgen dat het een gaat lekken over de rest van de taartbodem, dat is niet erg als je een goede taartbodem hebt. Om de taart vegan te maken kun je de gelatine vervangen door tapioca of arrowroot meel, maar dat geeft een iets andere structuur.

Kersentaart met dadels en kokosrasp (AIP, Glutenvrij, Paleo, Melkvrij)
Kersentaart met dadels en kokosrasp (AIP, Glutenvrij, Paleo, Melkvrij)

Kerstentaart (AIP, Glutenvrij, Paleo)

Ik heb deze kersentaart al eerder voorbij laten komen op instagram, maar nu staat het recept ook echt op de blog. Deze… Recepten Kersentaart (AIP, Paleo, Glutenvrij + vegan optie) European Print This
Porties: 10-12 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1/2 cup kokosrasp
  • 1/3 cup kokos crème (Santen)
  • 1/3 cup kokosmeel
  • 400 ml kokosmelk (30 gr. voor de bodem)
  • 150 gram dadels
  • 300 gram kersen (vers)
  • vanille extract (zonder alcohol, weglaten voor strikt aip)
  • paar eetlepels water
  • 1 el. agave siroop
  • 1/2 theelepel gelatine (de rode bus!) OF 1 1/2 eetlepel tapioca meel
  • 1 el. tapioca meel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de kokosrasp, crème, meel, 30 gram kokosmelk en de dadels in een keukenmachine. Mix alles totdat het goed gemengd is. Het zal geen gladde mix worden maar zorg er wel voor dat de dadels zo fijn mogelijk worden.

Doe de kokos-dadel mix in een taartvorm met bakpapier. Het is belangrijk dat de taartvorm niet lekt, of in ieder geval dat er geen scheuren in het bakpapier zitten. Later komen de kokosmelk en de kersen er namelijk overheen. 

Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven. 

Maak ondertussen de laag van kokosmelk. Neem de rest van de kokosmelk en verwarm dit in een pannetje. Het moet niet koken! Voeg hier het vanille extract aan toe. Strooi vervolgens voorzichtig het gelatine poeder over de kokosmelk. Laat het een paar seconden zitten en meng dan goed met een garde. Probeer zoveel mogelijk klonten te voorkomen. 

Als de bodem klaar is laat het dan een beetje afkoelen. Het hoeft niet helemaal af te koelen, je kan er alvast de kokosmelk op gieten. Laat het geheel dan een paar uur in de koelkast afkoelen. Het duurt vaak minimaal 2 uur voordat de kokosmelk niet meer vloeibaar is. 

Maak als de kokosmelk niet meer vloeibaar is de kersenlaag. Ontpit de kersen en doe deze in een pannetje. Verwarm dit met een paar eetlepels water en laat het een paar minuten staan. Er zal vanzelf vocht uit de kersen komen. Dan kun je de tapioca meel en de agave siroop toevoegen. Laat het dan nog een minuut of twee staan en haal het vervolgens van het vuur. Laat de kersen een beetje afkoelen (niet helemaal) en giet het vervolgens over de rest van de taart. Let wel op: door de warmte zal de kokosmelk weer vloeibaar worden, maar als je te lang wacht dan worden de kersen ook weer niet vloeibaar genoeg. Zet het geheel vervolgens weer in de koelkast om het af te laten koelen. 

Half uurtje wachten en de taart is klaar!

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Om Accept Read More