Kip met Olijven (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

door Claire
Kip met olijven, heerlijk makkelijk avondgerecht, lekker met cassave en salade (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

Deze zomer heerlijk de tijd gehad om te koken, nieuwe recepten te maken, nieuwe combinaties uit te proberen. Daar is deze een creatie van! Kip gebakken in de pan met uien en olijven, simpeler kan het niet, maar nog steeds smaakvol.

Nou moet ik eerlijk zijn, ik wist niet zeker of ik dit recept wel op de website moest plaatsen. Ik kan best wel kritisch zijn op mezelf, en dit recept is nou niet echt een baanbrekende creatie. Geen bijzondere smaakcombinaties, geen exotische ingrediënten ofzo. Ik ga mezelf dan toch snel vergelijken met andere bloggers of instagrammers, kookboekenschrijvers die met de ene na de andere speciale recepten komen.

Dus toen ik dit recept had uitgeschreven zat ik nogal te twijfelen wat ik er mee moest. Was het wel goed genoeg? En toen kwam de realisatie, natuurlijk moet ik dit recept wel plaatsen! Het gaat er helemaal niet om dat het een ‘perfect’ ‘exotisch’ of ‘bijzonder’ recept is. Het gaat erom dat het inspiratie geeft aan mijn lezers 😉 En daarvoor is het gewoon belangrijk dat ik recepten deel die ik zelf ook graag gebruik. Ik kan natuurlijk allerlei speciale gerechten gaan bedenken maar daar zit niet iedereen per se op te wachten. Zeker als je het AIP gaat beginnen, kan ik mij nog herinneren, is het al overweldigend genoeg. Dan zijn al die aparte ingrediënten en recepten met duizend stappen helemaal niet leuk. Het is ook helemaal niet realistisch om de hele tijd dat soort gerechten te koken. Veel recepten online vragen ook om allerlei ingrediënten die nogal duur zijn of moeilijk te verkrijgen zijn.

Lang verhaal kort: komende maanden staan voor mij in het teken van fijne recepten die niet om allerlei rare breisels vragen. Maar gewoon ‘echte’ recepten die ik zelf ook elke week eet. En tjsa, ik ben geen professionele kok dus het zullen geen sterrengerechten zijn maar daar gaat het niet om toch? 😉

Hier dus een recept met kip en olijven. Het enige wat even wat moeite vereist is het boodschappen doen. Let wel even op als je het AIP volgt dat het olijven zijn in wijnazijn en niet witte azijn, de meeste biologische olijven zijn gewoon goed :). Eetsmakelijk alvast!

Liefs Claire

Kip met olijven, heerlijk makkelijk avondgerecht, lekker met cassave en salade (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)
Kip met olijven, heerlijk makkelijk avondgerecht, lekker met cassave en salade (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

Kip met Olijven (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij)

Claire Deze zomer heerlijk de tijd gehad om te koken, nieuwe recepten te maken, nieuwe combinaties uit te proberen. Daar is deze een… Artikelen Kip met Olijven (AIP, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij) European Print This
Porties: 1
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 Kippenbout
  • 200 gram olijven (groen en zwart gemixt)
  • 2 kleine uitjes
  • Olijfolie
  • 1 tl. Rozemarijn
  • Zout naar smaak

Bereiding

Bak dit kippenbout in olijfolie in een koekenpan. Draai na 5 minuten de bout om en laat het dan nog 5 minuten bakken.

Snij ondertussen de ui en olijven in ringen. Voeg deze dan toe bij de kip en laat het nog 15 minuten bakken. Als het goed is moet de kip nu ook gaar zijn, anders kun je het nog even laten bakken met een deksel op de pan.

Serveren met een lekkere salade of cassave friet! 

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen