Kipburgers met Pompoen (AIP, Paleo)

door Claire
Kipburger met Pompoen (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

De week voorbereiden bestaat bij mij vooral uit plannen. Ik ben meestal niet zo van het ‘batchcooking’ en ‘mealpreppen’ omdat dit voor mij veel te veel tijd en energie kost. Veel handiger vind ik het om door de weeks gewoon wat meer te maken zodat ik de volgende dag de restjes kan opeten. Maar ik heb dan ook de luxe dat ik alle tijd heb om ‘s avonds en ‘s middags te koken en dat heeft helaas niet iedereen. Voor hele drukke weken maak ik graag wel wat van te voren, iets makkelijks met goed resultaat.

Deze kipburgers zijn echt ideaal voor als je een drukke week gaat krijgen. En wat was het druk deze week! Gelukkig kon ik in de ochtend gewoon een burger uit de koelkast pakken en deze opwarmen. Heerlijk voor bij de soep of smoothie voor als je haast hebt. Trouwens ook handig om mee te nemen. Deze week moest ik bij vrienden slapen en een reisje naar Zwolle maken, dan is het wel fijn als je wat kunt opwarmen en niet hoeft te koken. Maar koud is het ook lekker 😉

Het kipgehakt maken kost misschien iets meer tijd dan normaal, maar je kunt ondertussen lekker andere recepten maken en je bent ervan verzekerd dat het AIP-proof is. Natuurlijk kun je ook gewoon kant en klaar gehakt gebruiken als je dat kunt vinden.

Ik gebruik in dit recept best wel veel vlees, ik denk dat je er zo’n 10 á 12 burgers van kunt maken. Dat wordt lekker smullen dus de komende weken. Ik hoor graag of het smaakt in de comments!

Kipburger met Pompoen (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Kipburger met Pompoen (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Kipburger met Pompoen (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Kipburgers met Pompoen

De week voorbereiden bestaat bij mij vooral uit plannen. Ik ben meestal niet zo van het ‘batchcooking’ en ‘mealpreppen’ omdat dit voor… Groenten batchcooking, mealprep European Print This
Porties: 10-12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 600 gr. Kipfilets (gehakt kan ook)
  • 1 el knoflook poeder
  • 1 Ui
  • 1 takje verse oregano of marjolein
  • 1 takje verse salie
  • 360 gr. Pompoen (1/2 pompoen)
  • 1 el arrowroot poeder of tapiocameel
  • 1 tl zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kipfilets, knoflookpoeder, zout en een beetje peper in de keukenmachine. Haal de blaadjes oregano en salie van de takjes, spoel ze even onder koud water en doe ze ook in de keukenmachine. Even mixen en als het goed is houd je een gehaktmengsel over. Laat het gehakt even opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje (als het vlees al koud is hoeft dit denk ik niet).

Ondertussen schil en snijd je de pompoen door de helft. Lepel de pitten eruit en snijd één helft in kleine blokjes zodat je ze kunt mixen in de keukenmachine. Mix de pompoen met de ui tot het zo klein als rijst wordt. (met de andere helft kun je bijvoorbeeld puree maken).

Als het gehakt een beetje stijver is geworden, kun je het mixen met de pompoen. Het blijft vrij goed plakken maar als je wilt, kun je er een eetlepel arrowroot/tapioca meel bij doen. Meng het goed en vorm het dan tot kleine burgers.

Leg de burgers op een plaat met bakpapier en bak ze voor 20 minuten in een voorverwarmde oven (180C).

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Om Accept Read More