Het begint weer een stuk kouder te worden vergeleken een paar weken terug. Ideaal weer voor stoof! Deze stoof met kip, courgette en knolselderij heeft weinig voorbereiding nodig. Het meeste kun je zelfs tijdens je mealprep sessie aan het begin van de week doen. Daarnaast vind ik het ook een fijn recept om de volgende dag als ontbijt of lunch te eten.
De groenten worden eerst apart gebakken voordat ze samen in de pan gaan. Dit wordt meestal gedaan bij het maken van een ratatouille en zo behoud je de smaak van elk ingredient. Ik kook niet vaak met tomaten en gebruik in dit recept tamarinde pasta om een goede smaak te krijgen. Zo is het recept dus helemaal AIP proof en ideaal voor als je tomaten niet kunt herintroduceren.


Ingrediënten
- 400 gr. kippenkluifjes of kippenbouten
- 2 rode uien
- 4 grote teentjes knoflook
- 1 kleine knolselderij (ongeveer 500 gram)
- 2 courgettes
- olijfolie
- honing
- 2 grote eetlepels tamarinde pasta
- voor gedroogde kruidenmix:
- 2 el. peterselie
- 1 el. basilicum
- 1 el. tijm
- 1 el. oregano
- zout en peper naar smaak (peper weglaten voor AIP)
Bereiding
Snij de ui en knoflook fijn.
Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak hier de ui, knoflook en kippenboutjes in op middelhoog vuur. Voeg ook de kruiden toe. Laat de kippenboutjes 10 minuten rondom bakken. Regelmatig roeren.
Ondertussen snijd je de courgettes in kwartjes, en bak je deze in olijfolie op in een andere (koeken)pan. Zet de deksel op de pan met kip en zet het vuur wat lager. Laat de courgettes ongeveer 10 minuten bakken, vergeet niet af en toe te roeren.
Schil en snijd dan de knolselderij in kleine blokjes van een centimeter. Dat kan even duren dus vergeet niet naar de courgettes te kijken, als de 10 minuten voorbij zijn dan schep je deze uit de pan in een groot bord of schaal. Bak dan vervolgens de knolselderij in deze pan, met dezelfde olie maar misschien moet je wat extra toevoegen. Laat de knolselderij ook 10 minuten bakken.
Als de knolselderij klaar is kun je deze samen met de courgettes in de grote pan bij de kip doen. Voeg ook een theelepel honing en 2 grote eetlepels tamarinde pasta toe. Laat het geheel dan minimaal een uur sudderen, voor extra smaak kun je natuurlijk nog meer tamarinde pasta toevoegen. Eetsmakelijk!