Online AIP Inspiratie

door Claire
Meer inspiratie nodig voordat je aan het auto-immuun protocol (AIP) begint? Geen zorgen, ik heb de ultieme lijst voor je gemaakt.

Ik heb een aantal websites en ebooks verzameld die inspiratie kunnen geven voor jouw AIP avontuur : ) De meeste zijn Engelstalig maar meestal zijn de recepten wel makkelijk te begrijpen. Bij de Nederlandstalige websites heb ik ook wat sites toegevoegd die niet per se AIP zijn maar wel leuke recepten delen. En ja, het zijn ze vast niet allemaal maar het is een goede lijst voor als je net begint toch? Als je ziet dat er een website niet op staat, zet het in de comments en ik zal het er tussen zetten!

Nederlandstalige Websites:

Eva Witsel

Eva is een echte health detective en schrijft goed onderbouwde artikelen. Ze is ook samen met Catharina Delmarcel de admin van de facebook groep ‘Paleo AIP België Nederland’. Dit is een hele behulpzame groep waar je met al je vragen terecht kunt.

Paleofeest

Leuke website met naast recepten ook fijne, duidelijke uitleg over paleo en AIP. Ook veel info over bepaalde aandoeningen en ziektes en verwijzingen naar goede bronnen daarvoor.

Voedenderwijs

Femke is onder andere coach en therapeut. Ze heeft een praktijk, maar ook een blog waar ze veel informatieve artikelen schrijft over chronische ziektes, burn-out, meer energie en nog veel meer. Ze heeft ook een ebook geschreven ‘De kracht van voeding bij chronische ziekte

EetPaleo

Marinka heeft ook veel recepten die ook gewoon AIP zijn (of makkelijk aan te passen naar AIP). Ze is heeft ook een magazine en kookboeken met paleo recepten.

Paleofamilie

Diana is Orthomoleculair Epigenetisch therapeut en schrijft blogs en deelt leuke recepten.

Oerspronkelijk

Recepten die ook makkelijk AIP-proof kunnen worden gemaakt. Zelf is Marjolein orthomoleculair therapeut.

Engelstalige Websites:

The Paleo Mom

Prachtige website van dr. Sarah Ballantyne. Je kunt er veel recepten vinden maar ook hele goede uitleg over zowel paleo als het auto-immuun protocol. Hier legt zij heel goed uit wáárom dingen vermeden worden en wat het alternatief is. Ook heeft Sarah hele leuke boeken geschreven met duidelijke illustraties zoals The Paleo Approach en Paleo Principles.

Don’t Eat the Spatula

Lekker recepten (Brownie Mug cake!) van crazy cat lady Alexandra.

Meatified

Rach is niet per se begonnen met AIP/paleo recepten en daarom staan er ook een aantal tussen die daar buiten vallen. Nog steeds super leuke site met lekker recepten en tips.

Autoimmune Welness

Mickey Tresscott en Angie Alt werken samen aan deze site, vol met recepten, artikelen en ook hele leuke en interessante podcasts. The Autoimmune Welness is een boek door hun geschreven en geweldig als handboek voor mensen met een auto-immuunziekte.

A Clean Plate

Prettige website waar je in alle rust naar de heerlijke foto’s kunt kijken en recepten kan uitkiezen.

Grazed & Enthused

Super blog van Alaena Haber met veel humor. Zelf heeft ze ondanks haar onvruchtbaarheid diagnose toch een dochter kunnen krijgen door haar voeding en leefstijl aan te passen. Samen met Sarah Ballantyne heeft zij het boek The Healing Kitchen geschreven.

Gutsy By Nature

Blog met veel recepten voor zowel AIP als paleo. Jaime heeft de ziekte van Crohn en deelt ook haar persoonlijke ervaring met zeer hoge ijzertekorten.

Unbound Wellness

Michelle Hoover heeft Hashimoto en is ook therapeut, maakt recepten en marketing consultant. Op haar blog schrijft ze over AIP en hoe je om kunt gaan met Hashimoto en een lekkende darm.

Adventures in Partaking

Bethany Darwin heeft Spondyloarthritis en is al 2 jaar zonder medicijnen! Ze schrijft en maakt AIP recepten een geeft goede tips om het AIP vol te houden.

AIP Lifestyle

Jessica Flanigan is een diëtiste en heeft ook trainingen gedaan bij dr. Datis Kharrazian.

He Won’t Know It’s Paleo

Blog van Bre’anna Emmitt en boek met de zelfde titel. Zij heeft 6 maanden paleo voor haar man gekookt zonder dat hij dat wist! Je kunt er veel AIP recepten vinden.

A Squirrel in the Kitchen

Hele fijne mooie website van Sophie. Naast recepten ook veel lifestyle support en tips.

Sweet Potatoes and Social Change

Veel recepten en handige artikelen over hoe je bijvoorbeeld anderen kan vertellen over het auto-imuun protocol zonder ‘pushy’ te zijn.

Healing Family Eats

Ik vind de foto’s van Kate echt geweldig mooi. Ze maakt echt lekkere speciale recepten!

Primal Palate

Verkoopt ook producten een heeft een groot scala aan recepten, als je links in de categorieën kijkt zul je er genoeg vinden voor het auto-immuun protocol.

The Curious Coconut

Leuke recepten van Amanda Torres, zoals de ‘Soft and Fluffy Plantain Buns’ bakbananen broodjes dus! Ze heeft Neurowetenschappen gestudeerd en schrijft soms ook informatieve posts.

Phoenix Helix

Eileen is ook een van de mensen die het AIP zo populair en toegankelijk heeft gemaakt. Zelf heeft ze Artritis en combineerd paleo/AIP met de reguliere geneeskunde waardoor ze weer kan functioneren.

Salixisme

Heerlijke recepten van Lotte, ze is een massage therapeut en heeft ‘Nutrition and Physiology’ gestudeerd.

Engelstalige E-Boeken:

A Clean Plate 28 Days of AIP  

A Clean Plate 28 Days of One Pot AIP  

85 Amazing AIP Breakfasts

Freezer Cooking for the Paleo AIP

Reintroducing foods on the AIP

The Paleo AIP Instant Pot Cookbook

Best of AIP 2016

Alternative Autoimmune Cookbook

30 Gut Healing Diet Plan  

Holiday on the Autoimmune protocol

The Healing Kitchen

The Nutrient Dense Kithcen

Meer inspiratie nodig voordat je aan het auto-immuun protocol (AIP) begint? Geen zorgen, ik heb de ultieme lijst voor je gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen