Nog zo eentje van de oude website, rijst van knolselderij en wortel! Dit maakte ik al een tijdje niet meer, best stom eigenlijk want het is een super combinatie met zoveel verschillende dingen. Vooral fijn: je kunt er heel veel van maken en vervolgens bewaren in de koelkast en de vriezer. Zo heb je altijd wat bij de hand en hoef je niet teveel na te denken over wat je moet maken. Het scheelt natuurlijk ook een hele hoop werk tijdens het koken.
Laatst heb ik dit gemaakt met wat gehakt, je kunt er ook gelijk andijvie bij doen of zelfs olijven. De combinaties zijn eindeloos! Daarom is het handig als je de kruiden simpel houd, dan kun je altijd later nog beslissen wat je met die rijst wilt doen en wat erbij kan.
Nou ik denk dat ik er niet meer over moet schrijven, want dit is dus gewoon iets wat je moet doen en niet waar je over moet lezen 😉 Eetsmakelijk alvast!


Ingrediënten
- 1 Knolselderij
- 3-5 Grote wortels
- Peterselie
- Tijm
- Dragon
- Oregano
- of Provençaalse kruidenmix
- 1 Ui
- 150 ml Bouillon (optioneel)
- 2 el. olijfolie
Bereiding
Snij de ui klein. Schil de knolselderij en snij deze in grote stukken van ongeveer 2 à 3 centimeter. Maal deze in de keukenmachine totdat het de zelfde grote heeft als rijst. Doe hetzelfde met de wortels.
Bak de ui een paar minuten in de olijfolie, voeg de rijst toe en bak het nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en laat dan alles bij elkaar nog 15 à 20 minuten op het vuur staan staan. Je kunt het zeker zonder bouillon doen, dan is de smaak wat neutraler.
Snij ondertussen de kruiden en voeg deze toe in de laatste paar minuten.