Dit recept is onderdeel van het 2018 AIP Paasmenu
Deze salade had ik nog aan jullie beloofd! Het is een super makkelijke salade die perfect is voor pasen of als lunch. Lekker fris maar met veel smaak. Zelf vind ik bieten echt heerlijk dus die gebruik ik dan ook vaak. In dit recept gebruik ik een rauwe biet, dat vind ik persoonlijk lekkerder. Als je alleen gekookte bieten kunt vinden is dat natuurlijk helemaal niet erg.
De hoeveelheden voor de dressing zijn nogal afhankelijk van de grote van jouw avocado. Het is dus beter als je een beetje op je gevoel afgaat om te kijken hoeveel je van iets nodig hebt.
Dit recept is onderdeel van mijn AIP Paasontbijt en is dus ook heerlijk als ontbijtje op een zondag ochtend. Je kunt de dressing van te voren maken, door het citroensap zal deze waarschijnlijk niet veel verkleuren. De zoete aardappel kun je beter op de ochtend zelf maken omdat het anders slap wordt.


Ingrediënten
- 1/2 avocado
- 1/2 Zoete aardappel
- citroensap
- 1 oregano
- 1 basilicum
- 3 el. water
- scheutje rode wijnazijn
- zout
- peper (weglaten voor AIP)
- 2 el olijfolie
- 150 gr. gemengde sla (rucola, snijbiet etc)
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180C
Schil de zoete aardappel. Met een schilmesje schil je ook de aardappel zelf zodat je allemaal sliertjes krijgt. Leg dit op een velletje bakpapier en sprenkel de olijfolie er overheen. Even door elkaar gooien zodat het goed mengt en dan verspreiden. 5 minuutjes laten bakken in de oven.
Ondertussen prak je de avocado en voeg je het citroensap, de oregano, de basilicum, het water en de rest van de olijfolie toe. Het moet niet te vloeibaar worden maar ook geen prakje. Om het goed glad te krijgen kun een staafmixer gebruiken. Zout en peper toevoegen naar smaak.
Haal de zoete aardappel uit de oven en leg deze opzij.
Schil de biet en snij deze in plakjes.
Snij de ui in ringen.
Alles mengen en klaar ben je!
1 comment
[…] Salades […]