Smoothie met Blauwe Bessen en Mango (AIP, Paleo, Vegan)

door Claire
Frisse Smoothie om de dag mee te beginnen, met bessen en mango (AiP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan)

Normaal ben ik niet zo van de smoothies maar met deze heerlijke zomer begin ik er toch wel zin in te krijgen. Meestal pak ik gewoon wat uit de vriezer en gooi ik het allemaal bij elkaar in de blender. Laatst ging ik toch even kijken wat voor recepten er allemaal te vinden zijn. Het valt mij wel op dat er heel vaak honing, suiker of andere zoetstoffen bij gedaan worden, maar waarom? Sinds het AIP kan ik de smaak van fruit en groente veel beter waarderen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat gekookte groenten soms ook heerlijk zijn zonder kruiden, zout of peper.

Zijn Smoothies AIP?

Maar terug naar de smoothies.. Een andere reden waarom ik nooit zo’n fan van smoothies was. Het is namelijk niet helemaal AIP-proof. Waarom niet? Vaak gaat er in smoothies best veel fruit, en dat betekent ook heel veel suiker. Het is eigenlijk de bedoeling om suikers uit fruit en groenten rond de 20 gram te houden. Zeker in de eerste paar weken/maanden is dat belangrijk omdat suiker een ontstekende werking heeft. Het kan ook nogal verslavend zijn, en vaak is een beetje suiker al genoeg om de behoeft ernaar weer aan te wakkeren.

Daarbij komt ook dat smoothies vaak als vervanging van een maaltijd worden gezien. Dat moet ik toch echt even afraden, zeker omdat het belangrijk is om bij elke maaltijd een beetje proteïnen binnen te krijgen. Helaas zit er in collageen poeder niet alle proteïnen die nodig zijn, het is dus goed om hiernaast nog iets te eten. (en vergeet niet goed te kauwen!)

Al langer AIP?

Als je voelt dat het AIP goed gaat en het beter gaat hoef je hier natuurlijk niet meer zo strikt mee te zijn. Zelf merk ik dat het wel echt helpt als ik het toch in de gaten houd, bij teveel suiker krijg ik namelijk eczeem en pijn in mijn gewrichten. Gelukkig is dat niet voor iedereen zo 🙂

Dus, als je al wat langer AIP ben is deze smoothie helemaal voor jou! Er zit heel veel komkommer in, dat doe ik graag omdat dit een frisse smaak geeft. Zoals ik al zei houd ik er niet zo van als het te zoet is, dus vind ik de komkommer wel een fijne toevoeging. Het kan een beetje waterig zijn, dan kun je er wat meer kokosyoghurt bij doen. Let wel goed op als je kokosyoghurt koopt, dat het niet allemaal niet-AIP dingen bevat. Let vooral op de verdikkingsmiddelen die ze vaak gebruiken, deze kunnen echt wel voor darmklachten zorgen.

Geniet ervan en laat me zeker weten wat je van het recept vind!

Frisse Smoothie om de dag mee te beginnen, met bessen en mango (AiP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan)
Frisse Smoothie om de dag mee te beginnen, met bessen en mango (AiP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan)

Smoothie met Blauwe Bessen en Mango

Claire Normaal ben ik niet zo van de smoothies maar met deze heerlijke zomer begin ik er toch wel zin in te krijgen.… Recepten Smoothie met Blauwe Bessen en Mango (AIP, Paleo, Vegan) European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 80 gr. Mango (bevroren)
  • 80 gr. Komkommer
  • 100 gr. Kokosyoghurt
  • 100 gr. Blauwe Bessen (bevroren)
  • Geraspte kokos
  • Cacao Nibs (als re-introductie)

Bereiding

Doe alles in de blender en mix het tot een glad mengsel. Giet het in een glas of in een kom en versier het met geraspte kokos of cacao nibs.

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen