Snelle Wokschotel met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij)

door Claire
Wokschotel met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij)

Met het overstappen naar de nieuwe website zijn er een aantal posts en bestanden gesneuveld, tenminste dat dacht ik. Deze wokschotel weer teruggevonden na wat rare technische uitstapjes via mijn hosting bedrijf. Belangrijkste: het recept is weer terug. Gisteren ochtend postte ik een variatie op dit recept, met garnalen en zoete aardappel noedels. Die noedels gemaakt van het zetmeel van zoete aardappels, komt echt wel in de buurt van gewone noedels. In ieder geval ook super lekker. Zo gebruik ik veel van mijn recepten en pas ik ze aan met wat ik in huis heb liggen. Deze met gehakt en zoete aardappel is bijvoorbeeld ook gewoon lekker met aardpeer, of andijvie in plaats van boerenkool.

Dus lekker variëren met dit recept zou ik zeggen! Lekker met kip maar vast ook zonder, kan mij ook voorstellen dat het goed zal smaken met andere vis of varkensvlees. Ik maak hier trouwens ook altijd heel veel van, kan er zo wel 5 dagen van eten. Dat is vooral fijn als je een drukke week gaat hebben, dan hoeft het alleen nog maar opgewarmd te worden. Ook invriezen werkt goed, scheelt ook weer als je opeens nog een hele maaltijd op in de vriezer vindt!

Nou ik houd het lekker kort vandaag want morgen heb ik ook nog een artikeltje voor je klaar staan. Een mooi stuk over studeren terwijl je chronisch ziek bent, want dat is niet altijd wat het lijkt 😉

Je kunt mij verder vinden op instagram en op facebook, daar deel ik graag interessante artikelen van andere websites en mijn eigen ervaringen.

Fijne week allemaal!

Wokschotel met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij)
Wokschotel met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij)
Claire Met het overstappen naar de nieuwe website zijn er een aantal posts en bestanden gesneuveld, tenminste dat dacht ik. Deze wokschotel weer… Recepten Snelle Wokschotel met Kip (AIP, Paleo, Glutenvrij) European Print This
Porties: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 5-6 Grote Wortels (liefst winterpenen)
 • 1 Paksoi
 • 300 gr. Kipfilets
 • 300 gr. Spitskool
 • 4 cm. Gember
 • 3 teentjes Knoflook
 • 1 el. olie/vet
 • 4 el. vissaus
 • 2 el. cococnut aminos
 • 1 el. appelazijn
 • 1 el. honing
 • 1/2 el. tapioca of arrowroot
 • 1 tl. koriander (gedroogd)
 • zout naar smaak

Bereiding

Snij een stukje van 3 centimeter gember in kleine blokjes. Snij de knoflook ook in kleine blokjes. Bak dit alvast een paar minuten in een eetlepel olie/vet.

Schil de wortels en snijd ze door de helft. Rasp ze met de keukenmachine zodat het middelgrote slierten worden. Neem dan de paksoi en snijd deze in grote stukken, leg dit opzij.

Bak de wortels met de ui, knoflook en gember mee. Laat dit ongeveer 5 minuten staan. Doe dan de spitskool erbij en bak het geheel nog eens 5 minuten.

Ondertussen snijd je de kip in blokjes. Als laatste bak je de kip en paksoi met de rest van de groente mee, tot de kip gaar is. Giet de saus erdoorheen en smullen maar!

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen