Tonijn Burgers met Zoete Aardappel (AIP, Paleo, Glutenvrij)

door Claire
Tonijn Burgers met Zoete Aardappel. Voor als je wat lekkers wilt voor in de salade, maar ook perfect voor de mealprep! (AI, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij, Zonder Ei)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuw recept heb gedeeld! Nou geloof me, deze tonijn burgers zijn super easy en super lekker. Ik ben weer aan mealpreppen begonnen en daar zijn deze perfect voor. Het kost niet zoveel tijd om ze te maken en ze zijn relatief goedkoop.

Vanwaar dit recept? Ik ben een AIP reset gestart en vind deze heel fijn voor in de salade of met groenten en bloemkoolrijst. Ik heb ze nu in de vriezer zitten dus ik zal laten weten of ze ook nog lekker zijn als ze uit de vriezer komen. Maar je kunt ze zeker wel door de weeks bewaren in de koelkast met wat bakpapier eromheen. Vooral handig als je wel wat lekkers wilt eten maar geen zin hebt om steeds lunch te bedenken. Ik vind ze heel lekker met een soort curry dressing van kokosmelk of deze tahin dressing. Met sla, radijsjes, komkommer, geraspte wortel maak je het helemaal af!
Met de kruiden zou ik gewoon lekker experimenteren, voor dit recept heb ik een mix van de kruiden die in de ingrediëntenlijst staan gebruikt. Ook lekker met kerrie kruiden trouwens 🙂

AIP Reset

Als je mij op instagram volgt dan heb je waarschijnlijk wel meegekregen dat ik ben gestart met een reset van het auto-immuun protocol. Dat houdt in dat ik weer even helemaal terug ga naar de basis. Het is voor mij alweer 2 jaar geleden dat ik met het protocol ben gestart en ik heb ondertussen al een aantal dingen kunnen re-introduceren. Helaas gaat het met mij de afgelopen weken niet helemaal top. Mijn gezondheid is wat achteruit gegaan en ik merk dat ik mij ook helemaal niet goed voel. Omdat het afgelopen weken zó chaotisch en druk was heb ik ook niet zo goed voor mezelf gezorgd. Tenminste niet zoals ik dat normaal zou doen. Dat wil ik dus weer even terugbrengen, echt goed zorgen voor mezelf!

Terug naar de basis

Dat wil ik graag doen via een AIP reset, omdat dat voor mij gewoon natuurlijk voelt. 2 Jaar geleden lag vooral de nadruk op héél veel groenten eten en genoeg voedingstoffen krijgen. Nu is dat helaas nogal versleten. Daarnaast ben ik door alle stress en chaos ook een aantal dingen gaan eten waarvan ik wist dat deze niet goed waren, maar waarvan de klachten niet zo storend waren. Best stom eigenlijk want daarmee zit ik mezelf alleen maar in de weg. Mijn lichaam is er niet beter op geworden met al die suiker daar bovenop… Klachten die ik al lang niet meer had zijn opeens weer terug en dat is voor mij wel een teken dat ik mijn gezondheid weer onder de loep moet nemen. Natuurlijk gaat het veel verder dan alleen voeding . Het gaat mij ook om genoeg rust nemen, leuke dingen doen, sport en het recht zetten van tekorten. Echt weer helemaal terug naar de basis dus.

Voorbereid de week beginnen

Concreet zal het er gewoon zo uitzien: terug naar de eliminatie fase van AIP, terug naar mijn eigen ochtend/avond rituelen. Zorgen dat ik voorbereid de week begin als het om voeding gaat vind ik heel fijn en dat neemt ook weer stress weg. Dus veel mealpreppen en batchcooken of hoe je het ook wilt noemen, gewoon genoeg eten in huis hebben! Dat heeft er bij mij namelijk in het verleden altijd voor gezorgd dat ik niet goed at. Ergens over een paar weken introduceer ik ook wat supplementen die ik al langere tijd wil nemen. Eerst wil ik in ieder geval mijn eetpatroon op orde hebben. En vooral van die suiker verslaving afkomen… Daarnaast dus heel veel yoga en meditatie want dat vind ik heerlijk om de dag mee te beginnen 🙂 .

Deze tonijnburgers zijn dus een leuke toevoeging aan je salade of bloemkoolrijst. Ze maken dan ook zeker deel uit van mijn weekmenu voor volgende week!

Tonijn Burgers met Zoete Aardappel. Voor als je wat lekkers wilt voor in de salade, maar ook perfect voor de mealprep! (AI, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij, Zonder Ei)
Tonijn Burgers met Zoete Aardappel. Voor als je wat lekkers wilt voor in de salade, maar ook perfect voor de mealprep! (AI, Paleo, Glutenvrij, Melkvrij, Zonder Ei)

Tonijn Burgers met Zoete Aardappel (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Claire Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuw recept heb gedeeld! Nou geloof me, deze tonijn burgers zijn super easy… Recepten Tonijn Burgers met Zoete Aardappel (AIP, Paleo, Glutenvrij) European Print This
Porties: 10-12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 250 gr. Zoete Aardappel
  • 150 gr. Tonijn (uit blik)
  • 7 gr. Gelatine Poeder (Great Lakes)
  • 7 gr. Kokosmeel + meer voor als paneermeel
  • Kruidenmix, bijvoorbeeld 1 tl. van kurkuma, knoflook poeder, uien poeder, oregano, foelie, koriander.
  • Olijfolie
  • Warm + Lauw water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Breng water aan de kook in een pannetje. Schil de zoete aardappel en snij deze in grote stukken. Laat het dan koken in het pannetje totdat het gaar is (ongeveer 10 minuten).

Ondertussen maak je alvast de gelatine. Doe het gelatine poeder in een grote kom (hier gaat straks de zoete aardappel en de tonijn ook in). Voeg er 7 gr. lauw water en 7 gr. heet water aan toe, of gewoon twee kleine theelepels. Meng alles een beetje, het gaat straks afkoelen en hard worden maar dat is niet erg.

Als de zoete aardappel gaar is giet dan het water weg en prak het samen met de gelatine fijn. Door de warmte van de aardappel zal de gelatine ook weer vloeibaar worden en kun je het zo goed mengen. 

Giet het water uit het blik met tonijn weg en voeg dan doe tonijn toe aan het aardappel mengsel. Prak de hele boel en voeg de kruiden, een scheutje olijfolie, en 7 gram kokosmeel toe. 

Vul een andere kom met een beetje kokosmeel. Maak met je handen burgers van het mengsel en rol dit even in het kokosmeel, zodat er een goede laag op komt. Laat de burgers dan ongeveer 15-20 minuten bakken in de oven. Draai ze af en toe om. Heerlijk met een dressing in de salade of saus bij het avond eten. Eetsmakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk..

1 comment

maartje mei 8, 2019 - 3:33 pm

Veel succes met je reset!!

HOop dat het snel beter gaat.

Reply

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen