Zalm Salade met Sinaasappel Vinaigrette (AIP, Paleo)

door Claire
Super lekker en staat zo op tafel! Zalm Salade met Vinaigrette van Sinaasappelsap (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Deze week voor jullie een recept voor een heerlijke salade met zalm 🙂

Eerlijk, ik ben nooit zo’n salade fan geweest. Af en toe wat komkommer met peper en zout vond ik wel lekker naast het eten maar sla? Nee, niet echt. En zeker niet zonder tomaten! De laatste tijd vind ik salades juist super lekker, en zeker met dit weer is het heerlijk.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf zit ik heerlijk in de zon bij mijn familie in de Ardennen. Gisteren hebben we met mijn neefjes een kleine wandeling gemaakt, en vanavond staat er een barbecue op de planning. Mijn familie woont vlakbij Luxemburg en aangezien ik alle kastelen hier in de buurt al heb gezien gaan we daar binnenkort naartoe.

Het is natuurlijk wel wat moeilijker om hier 100% AIP te zijn en daarom ben ik niet al te strikt. Ik weet tegen welke producten ik echt niet kan, en deze vermijd ik dan ook gewoon. Er zijn echter een paar dingen die ik in kleine hoeveelheden op zich wel kan eten, zoals tomatensaus. Als ik weer thuis ben doe ik misschien weer een paar weken strikt AIP als het wat minder gaat.

Deze salade is een voorbeeld van wat ik graag eet als ik hier ben. Het staat zo op tafel, heeft super veel smaak en misschien wel het allerbelangrijkste: de ingrediënten zijn overal te koop! Bij paleo worden vaak hele speciale ingrediënten gebruikt die in het buitenland (in kleine dorpjes) moeilijk te vinden zijn. Zo heb ik zelf een hele zak bakbananen en cassave meegenomen omdat ik wist dat dit hier niet te koop is. Dat hoeft voor deze salade gelukkig niet, je zou ‘m zelfs mee kunnen nemen als lunch.

Ik hoop dat jullie lekker kunnen genieten van het mooie weer én deze salade, ik hoor graag wat jullie ervan vinden 🙂

Super lekker en staat zo op tafel! Zalm Salade met Vinaigrette van Sinaasappelsap (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)
Super lekker en staat zo op tafel! Zalm Salade met Vinaigrette van Sinaasappelsap (AIP, Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij)

Zalm Salade met Sinaasappel Vinaigrette

Claire Deze week voor jullie een recept voor een heerlijke salade met zalm 🙂 Eerlijk, ik ben nooit zo’n salade fan geweest. Af… Recepten Zalm Salade met Sinaasappel Vinaigrette (AIP, Paleo) European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • Sap van 1/2 sinaasappel
 • 3 el. olijfolie
 • 1/4 el. basilicum (gedroogd)
 • 1 el. munt (gedroogd)
 • 1/2 el. appelazijn
 • Zalmstaartjes of zalmfilet (vers)
 • 1/4 komkommer
 • 1 wortel
 • 1 sjalot
 • 150 gr. rode kool
 • 2 of meer verschillende soorten salade (hier gebruik ik rucola en jonge bladsla)

Bereiding

Maak als eerst de vinaigrette door het sinaasappelsap, de olijfolie, de kruiden en appelazijn te mengen. Naar smaak een beetje zout toevoegen.

Snij een stuk van de komkommer af van ongeveer 10 cm of meer. Met een dunschiller maak je er lange slierten van, doe dit ook met de wortel. Snij daarna de sjalot in kleine blokjes. Leg dit alles alvast op een bord.

Nu kun je de zalm bakken. Dep het een beetje droog en verwarm 1 el. olie in de pan. Zalm is meestal in 5 à 10 minuten klaar en mag nog best een beetje roze zijn van binnen. Let erop dat er het niet wit word aan de onderkant, hierdoor word de zalm droog. Dan staat het vuur te hoog. Je kunt er een een paar theelepels van de dressing overheen gieten, en natuurlijk een beetje peper of zout.

Serveer de salade met de dressing apart, zodat je deze eroverheen kunt lepelen en zelf kunt bepalen hoeveel je wilt. De dressing is zeker nog een paar dagen in de koelkast te bewaren. Eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk..

Laat een Bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer lezen